Barn ingen hindring

Mange venner og bekendte har fået børn før mig, jeg har set at nogle af dem gik helt i stå da de fik børn, kunne ingenting, det hele koncentrerede sig om børnene, og nogle havde slet ikke tid til dem der ikke havde børn eller fravalgte i hvert tilfælde at være sammen med dem.

Jeg fordømmer ikke disse mennesker, det er et valg man træffer når man får børn, hvad man vil, min holdning er bare en anden. Det skal siges jeg har også set gode eksempler på folk der har fået børn uden at gå i stå.

Jeg mener ikke, at livet går i står med børn, og min holdning er at de fleste ting kan laves med børn, det kan da godt være det er mere besværligt og kræver mere planlægning, men det kan lade sig gøre, det er det jeg gerne vil fortælle om her på blokken.

Jeg vil skrive om tankerne og ideerne omkring det at have et barn, inden jeg selv får barn og jeg vil sikkert komme til at tage nogle af mine ord i mig igen, men sådan er det så … så har jeg gjort min egen erfaring og selv truffet valget. Jeg skal nok huske også at skrive om de ting jeg må tage i mig igen.

Jeg ønsker at fortælle om de ting jeg er med til at lave med mit barn, besværlighederne, mulighederne, når det lykkedes og når det ikke lykkedes.

Kirsten

13 tanker om "Barn ingen hindring"

 1. Hej Kirsten

  Jeg skriver fordi jeg faldt over din blog omkring at vandre med sit lille barn.
  Min mand og jeg har en datter på 9 mdr og vil gerne ud og igang igen (gerne inden meget snart) med vandringen men nu er der jo lige en trold at tage hensyn til. Vi vil ikke begrænse os selv og tænker det blot kræver lidt mere planlægning end ellers.
  Vi tænker at starte med en lille telt tur på en campingplads hvor der er bad/toilet og vand. Men jeg har nogle spørgsmål jeg håber du kan hjælpe mig med.
  1. Hvordan har du oplevet overnatning i telt med et lille barn når det er KOLDT om natten?
  2. Hvilket telt har du?
  3. Gode råd at huske på når man sover ude med en lille?

  Håber du kan hjælpe og tak for en fed blog.

  Mvh maria

  • Hej Maria

   tak for dine dejlige ord, skønt at høre det kan bruges.
   Der næste du har ret, det kræver bare lige mere planlægning.

   Svar til dine spørgsmål.
   1. synes ik det har været et problem at holde hende varm om natten. Når koldt, mindst to lagt tøj, havde en dejlig flee dragt hun kom i, som yderst når rigtig koldt. Hun lå på et liggeunderlag, der lå dobbelt, et lammeskind, så i en sovepose og dyne oven på. Karen er typen der smider dyne så derfor så mange lag.
   Hvis meget koldt lå hun aldrig ved telt duen, den gamle hund Tapper, VILLe også ligge ved Karen, når i telt så det varmede jo også :)
   2. Vi har brugt flere forskellige telte, dog meste et tunneltele til 2 personer og der er godt med plads.
   3. uh ha den er lidt sværere synes jeg:
   1. altid godt med ekstra tøj især undertøj
   2. ekstra mad Karen var altid mega sulten når vi var på tur
   3. engang vaskeklude og vådservietter og håndklæde
   4. lidt legetøj
   5. at lytte til barnet og lidt på dets premisser så får man den bedste tur.

   Håber du kan bruge dette, ellers så endelig skriv igen.

   Håber i får en fantastisk tur.

   Kirsten

   • Helt fantastisk :-) tusinde tak.
    Vi har også hund som skal være i teltet så måske han kan ligge lige så stille og varme hende.

    Vi har købt et lammeskind (ide fra din fantastiske blog) hun skal ligge på med en madras under. Så i i voksipose og så har hun natdragt og uld dragt på også så burde hun være varm (måske næsten for varm) men nemmere at tage af end på tænker jeg.

    Vil også gerne afsted alene med min datter hen over sommeren hvor min mand desværre ikke er hjemme da han er soldat.
    Nogle ting man skal være mere opmærksom på når man camper alene med barn? End når man er to.

    Endnu engang tak for dine svar kan klart bruges.

    • Hej igen :)

     har helt klart samme holdning som dig, nemmer at tage tøj af den lille end give mere på..

     Du kan sagtens tage af sted alene, jeg har gjort det flere gange.
     De fleste gange alene har jeg benyttet mig af Shelters, da der så ikke skal slået telt op mm. det synes jeg er nemmere.
     og super hyggeligt. Ellers skal man bare huske at stoppe før man får et umuligt barn :)
     De sidste gange har jeg, pakket sammen og taget direkte til shelter og haft hyggelig eftermiddag/aften/nat ..
     og så gået en længere tur om morgenen og så hjem ..
     Det har været super for os alle … Karen Dino og mig ..

     Du skriver bare igen hvis der kommer flere spørgsmål
     Ha en dejlig dag

     Kirsten

     • Når ja de var da også en god ide med shelters tror jeg at jeg vil prøve. Og rigtig god ide med at hygge ved shelteret om dagen og så næste morgen gå en god tur det vil jeg prøve.

      Har du oplevet at blive chikaneret eller der er kommet nogle forbi når du har været afsted alene?
      Min mor var bare så bekymret idag da jeg fortalte hende om at tage alene afsted.

     • Virkelig god ide med shelter det også så hyggeligt jo. Og god ide st man hygger ved shelteret og så næste morgen går man en tur.

      Hvor gammel var Karen første gang i var afsted alle sammen og hvor gammel var hun da du var alene?
      har du aldrig været bekymret over at tage alene afsted hvis der nu kommer nogen?

     • Jeg har aldrig oplevet chikane når været ude, men har også altid haft hund med. Synes hunden er en kæmpe sikkerhed, han giver i hvert tilfælde lyd hvis der er noget.

      Første længere vandre tur var Karen 8 måneder, det var mig alene, dog valgte jeg der at overnatte på bed & breakfast . Vi vandrede 3-4 timer med pauser virkelig nød det og så kørte vi til overnatningers sted. Jeg tænkte jeg magter ik alle de nye ting på en gang, derfor lidt luksus ;-)

      Første overnatning ude var hun knap et år. Grunden til hun først var ude der, var omstændigheder hos os der gjorde det, i kan sagtens tage afsted nu :-).

      Jeg har som sagt været glad for shelter og det at tage afsted eftermiddag og enkelt overnatning, men tror det handler meget om at finde det der er bedst for en selv og sit barn.

 2. Okay også god ide med bed and breakfast :-)

  Men ja du har ret det handler nok meget om at finde det der passer til os. Bliver i hvertfald spændende at prøve. Vi tager afsted onsdag til fredag i telt ved Stevns klint så det bliver spændende at se hvordan det kommer til at gå.
  Men mange af dine råd har været rigtig brugbare så tak :-) dejligt man kan falde over sådan en skøn blog der handler om andet end mad og tøj hehe:-)

  • Igen tak for de dejlige ord, glæder mig det kan bruges :-)
   Håber i får en rigtig god tur, kunne være sjovt at høre hvordan det går :-)

   • Hej Kirsten

    Så har vi været afsted:-) det var bare så dejligt at komme ud og bare være.
    Det gik super godt med at have vores datter med det var der ikke mange ben i. Hun synes det var en fest af opleve naturen og sove i telt, hun faldt hurtigt i søvn og sov hele natten uden de store problemer, og kravlede rundt og var glad i løbet af dagen. Hun var rigtig fin varm både om natten og om dagen.
    Så nu planlægges turen til påske hvor vi vil prøve med shelters:-)

    Hilsen maria

    • Hej Maria

     lyder fantastisk. Glæder mig at i have en super god oplevelse.
     Børn er bare dejlig taknemmelige i den alder, det så fedt at se den måde de oplever naturen på.
     Jeg synes også det gav mig nye måder at se naturen på og at være i naturen på.

     fortsat god weekend
     Kirsten

 3. Hej Kirsten

  Jeg er stødt på din blog for nylig, fordi min kæreste og jeg er igang med at planlægge en vandretur til Norge denne sommer med vores søn. Han vil til den tid være 7-8mdr. Jeg har nogle spørgsmål til dig i den forbindelse, som jeg håber, du vil tage dig tid til at svare på:

  *Hvad har du gjort i forhold til bleer, når I har været af sted? Har du brugt stofbleer eller engangsbleer? Vi skal nok have 7 nætter i telt, så vi regner med ca. 42 engangsbleer (6 om dagen), men vi skal jo slæbe dem med os hele vejen – også de brugte, da vi ikke ved, hvornår vi kommer til en skraldespand. Har du nogle fif i forhold til bleer?
  *Hvorlænge har du haft din datter i bærerygsæk ad gangen? Vores søn kan ikke sidde endnu, langtfra, men vi håber selvfølgelig, at han til den tid vil være stærk nok i ryggen til at kunne sidde selv. Men hvor længe må de egentlig sidde i sådan en rygsæk?
  *Hvad har du gjort med mad til Karen undervejs? For hun har vel fået andet end din mælk/modermælkserstatning? Vi skal jo have noget grød/mos med og meget af det er jo på glas og vejer derfor en del. Vi vil gerne rejse så let som muligt og har også indkøbt alt vores udstyr efter dette princip.

  Jeg håber at høre fra dig. Tak på forhånd og dejligt at læse din blog og hente inspiration. Fedt!

  Mange hilsner
  Karen

  • Hej Karen

   Dejligt du fandt min side, jeg vil gerne hjælpe så godt som jeg kan.
   Vi var ikke på lange vandre ture i fjeld, da Karen var lille, vi havde en meget terræn gående babyjogger.
   Så vi har ik vandret med hende i rygsæk, men når vi vandre går vi som regel, 45-50 min. så pause.
   Det tror jeg da også vil passe meget godt med sådan en lille størrelse.

   Bleer, jeg har altid brugt engangs bleer. Den gang vi var på længste tur var vi i kajakker og der var masser plads.
   Men de fylder meget, men jeg ville ikke vælge andet.

   Mad på tur, til Karen igen ikke de længere ture med hende da lille. Men det jeg har brugt har været, havre gryn/havre grød med tør mælk, sætte det i blød om aftenen og så lige lidt kogende vand i om morgene, så var det klart.
   Kartoffelmos pulver, var Karens store hit på ture nogle gange med lidt, cocktail pølser til.
   Umiddelbart vil jeg da mene man rimeligt nemt også kunne laver rismels grød og øllebrødspulver… evt. prøve hjemme fra at røre det op i kogende vand lade stå lidt og se hvordan det bliver.
   Ellers kiks, tørret frugt (ved dog ik om det går til de helt små)
   Hvis i selv spiser travle lunch kan jeg ik se noget forkert i at der også smages på det, hvis ik det er meget krydret.
   Evt. bage snobrød.
   Vi har aldrig haft det store kolonariske udfoldelser på tur.

   Håber dette hjælper dig lidt og ellers skriv gerne igen.
   God tur

   Kirsten

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>