Barn og julehygge, julegodter mm.

Så er vi i december måned og julen nærmer sig med hastige skridt, det betyder som regel ændring i kostvaner, en del hygge stunder forskellige steder med dertil hørende, æbleskiver, småkager, slik mm.

Vi havde gæster i går bl.a. min søster Kamilla der elsker at bage og forsyner hele familien med småkager, dejligt får så skal jeg ikke selv (har ikke tålmodigheden)hun kom med brunkager (til Erik) specier og vanilie kranse og specier i en peterplys dåse til Karen for det var små figurer hun havde lavet. Dejligt og jeg skal da lige love for Karen blev glad, de smagte nemlig MEGET godt, for hun fik selvfølgelig lov at få en at smage, det blev til et par stykker mere….

Så var der frokost og Karen mente frokosten skulle bestå af kager, og indrømmet hun fik et par stykker, hun ville have flere men, fik at vide hun først skulle spise en bolle før hun kunne få flere og det gjorde hun..

Til eftermiddag var der lagkager, æbleskiver og slik, først ville Karen ikke have noget, men fik så smag for æbleskiverne, fik også et stykke kage, men det var vist mest fordi vi andre havde det, småkager og chokolade gled der da også noget ned af … Synes det var temmelig meget usundt hun spiste…

Men til aften spiste hun alligevel aftensmad, der var sundere, men vi var også ude at bygge snemand og kælke så der blev jo også forbrændt noget.

I dag har jeg så gået og tænkt lidt, der er stadig væk noget tid til jul og sikkert meget mere jule slik mm. og hvad gør man så som forældre… 

Jeg synes det er svært at sige nej, du må ikke og gider ikke side til hygge og så have et barn der skriger. Min holdning er også at det ikke skal gøres til et problem, sidste år spiste Karen ikke slik en småkage ja tak men det var ikke så slemt, så der tænkte jeg ikke over det.

Men min holdning er at vi spiser sundt og varieret hele året, så sker der sikkert ikke noget ved at der ryger en del, usundt ned i december måned, vi gør det jo også selv, og jeg vil heller ikke sidde og spise noget og så sige til Karen det må du ikke, det er kun mor (selvfølgelig er der ting hun ikke skal spise chokolader med spiritus, salmiak lakrids (da jeg ved det kommer ud igen). Men jeg vil sørge for at hun  samtidig får noget god fornuftig mad, så hun får besked på at nu skal du spise en bolle, rugbrød eller andet før du kan få mere slik.  Og selvfølgelig lave sunde alternativer, som sunde konfektkugler, frisk frugt mm. 

Jeg har bestemt at jeg vil forsøge ikke at tænke så meget over det og bare nyde det er december og nyde at se Karen hygge sig til de ting der nu må komme.

 God december til jer alle..

Kirsten

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>